Plank Challenge

FITTER. STERKER. GEZONDER.

Plank Challenge

Yes! Het is zomer en dat betekend dat de meesten spieren vakantie hebben. Je was zo goed bezig met bootcamp en/of fitness en tijdens de vakantie wil dat nog wel eens verslappen. Wat je hebt opgebouwd gaat nu weer achteruit maar met deze plank challenge houdt je de basis op peil. Probeer elke dag 3 minuten te planken en bouw dit langzaam op naar 2 en 3 sets met een rust van 45 seconden.

Wat doet een Plank Challenge:
Planken lijkt simpel. Je hoeft geen gewicht te heffen maar traint met je eigen lichaamsgewicht. Eitje toch?! Met planken houd je jouw lichaam stijf boven de grond. Je steunt op je handen en op je tenen. Is dit te zwaar steunt dan op je onderarmen. Je nek, rug en benen houd je stijf, je bilspieren en buikspieren zijn aangespannen, alsof je een plank bent.

Een Plank Challenge is een stevige workout. Je gebruikt met de plank namelijk vrijwel alle spieren in je lichaam. Met de basisplank op de onderarmen zijn dit de spieren die hard aan de bak moeten:
* Schouderspieren aan de voorkant
* Borstspieren
* Buikspieren
* Romp (onderrug, bil, buik)
* Heupspieren
* Bovenbeenspieren voorkant
* Scheenspieren 

Het is heel intensief om al je spieren minuten lang aan te spannen, bouw dit dan ook rustig op. Met een 7 dagen Plank Challenge die verkrijgbaar is via de app Hanneke Rikken PT bouwen we dit ook stap voor stap op. Zo blijf je gemotiveerd om de uitdaging vol te houden. In de challenge vind je ook rustdagen om je lichaam wat rust te geven. Zodat het lichaam zich kan herstellen en klaar is voor een nieuwe uitdaging. Na herstel zijn je spieren steviger en kun je de tijd verder opbouwen, zonder dat dit al te veel inspanning en doorzettingsvermogen verreist. Het is natuurlijk niet zo dat het helemaal geen inspanning meer kost maar je zal merken dat je echt vooruit gang hebt geboekt en dat het je makkelijker afgaat. Heb je het zwaar denk dan aan het resultaat wat je hier mee kan boeken, een gezonder en strakker lijf! Dus even op de tanden bijten en doorgaan. Je kan het! 

5 tips voor een goede houding tijdens de plank.
* Houd je rug en nek recht. (Laat je rug en schouders niet doorzakken, je krijgt pijn en de workout is niet effectief).
* Span al je spieren in je lichaam aan. ( zonder goede spierspanningen train je minder effectief).
* Let op je ademhaling. ( Adem rustig in door de neus en uit door de mond).
* Steun op je handen, wil dit niet dan op je onderarmen. Doet het pijn leg er een omgerolde handdoek onder.
* Het beste is om te trainen met sportschoenen aan zodat je de tenen beschermt.

Voeding een belangrijk punt.
Voor een platte en strakke buik zal je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen. Hierbij speelt voeding een grote rol. In de app Hanneke Rikken PT kan jij je eigen voedingsplan krijgen en je voeding loggen voor het beste resultaat.

Wil je meer spierkracht en uithoudingsvermogen dan zit je goed met alleen de Plank Challenge. Wil je afvallen en een lager vetpercentage? Dan zal je naast het planken ook moeten denken om je voeding.

Wil je meer informatie of wil jij je samen met mij de uitdaging uitgaan. Waarom nog wachten neem vandaag nog contact met mij op!

 

Work